DJ Jupe

DJ Jupe, eräs Suomen vanhimmista edelleen aktiivisesti keikkailevista tiskijukista.

Urani alkoi vuonna 1976 eräästä oululaisesta diskosta jatkuen eri ravintoloissa ja ohjelmatoimistojen palveluksessa vuoteen 1987, jolloin osallistuin Radiomaster -kisaan sijoittuen toiseksi.
Showmaster -kisassa vuotta myöhemmin pärjäsin myös ihan kiitettävästi ollen finaalissa kuuden parhaan joukossa.
Ekan oman ohjelmatoimiston perustin kahden kaverin kanssa vuonna 1988 nimellä Jupebox Music Oy. Myytyäni sen vuonna 1991 perustin nykyisen Jupeviihde -ohjelmatoimiston.

Vuonna 1990 soitin tauotta levyjä jatkuvasti spiikaten 50 tuntia, jolla tuloksella pääsin Guinnessin Ennätystenkirjaan. Sitten vuonna 1992 tein maailman pohjoisimman diskokiertueen yhteistyössä Suomen Volkkariyhdistyksen kanssa. Kiertue ulottui Nordkappiin saakka.
Aloite Nordkapissa käymisestä tuli Volkkariyhdistykseltä ja ensimmäinen The Arctic VW-Disco Tour saikin hyvän osallistujamäärän.
17 volkkaria (vanhin vm. 1954) ja 36 henkeä on jo juhlava letka tien päällä helmikuun pakkasissa matkalla mihin tahansa, saati sitten Nordkappiin.

Radio Kaiussa olin töissä koko Kaiun toiminnan ajan, lähes kolme vuotta. Viikkotunteja studiossa kertyi parhaimmillaan parikymmentä.
Radioaikana aloin kehitellä ajatusta paikallisradioille suunnatusta mainosbiisistä. Se toteutuikin huhtikuussa 1991, kun suunnistin Hakolan Heikin studioon ja Heikki vanhana muusikkona sävelsi sanoittamani Ratioräpin. Ratioräppi soikin ihan kiitettävästi vinyyliaikana Suomen paikallisradioissa.

Vuosina 1994 ja 1995 järjestin moottorikelkkakiertueet Nuorgamiin työnimillä "The Arctic Snowmobile Disco Tour I" ja "The Arctic Snowmobile Disco Tour II".
Ensimmäisen ajoin läpi Topi Tauniharjun kanssa ja toisen ajoin yksin. Molemmille kiertueille piti alun perin olla paljonkin osallistujia, mutta kun lähtöpäivä koitti, lähtijöiden määrä oli kummasti supistunut. Toisella kerralla päätinkin, että ajan Nuorgamiin ja takaisin vaikka yksin, kun sinne ei tunnu monestakaan olevan suurista puheista huolimatta.

Vuoden 1997 keväällä sain yhden suurimmista kunnianosoituksista minkä tiskijukka voi Suomessa saada; minut valittiin "DJ Hall of Fame" -joukkoon tunnustuksena pitkäaikaisesta ja monipuolisesta työstä suomalaisen diskotoiminnan hyväksi.

Vuonna 1997 tammikuussa alkoi jalkojen alla taas kutiamaan ja soittelin Suomen Volkkariyhdistykseen, josko ois kiinostusta lähteä käymään vaihteeksi Nordkapissa. Ja kiinnostusta kun tuntui olevan, aloin välittömästi järjestelemään "The Arctic VW Disco Tour 1998" -tapahtumaa.
Eka kiertueen järjestelyissä meni puolitoista vuotta, joten arvelin siitä jotain oppineena saavani toisen läjään vuodessa. Ja onnistuihan se.
Nordkapissa käytiin 4. - 14.2.1998 todella hurjissa olosuhteissa. Aluksi -40 C pakkasissa Suomen Lapissa ja sitten jouduimmekin Norjan Lapin arktisiin lumimyrskyihin. Välillä oltiin motissa kinosten takana ja sieltä norskit meitä aurojen kanssa avittivat paremmille keleille.
Kaiken kaikkiaan rundi oli ikimuistoinen.

Ai niin, ei muuten meinannutkaan unohtua. Yhdestä kelkkarundista on vielä kertomatta. Käytiin kelkoilla hakemassa Jäämeren vettä huhtikuussa 1999.
Kaksi kelkkaa, kaksi huoltoautoa ja yhteensä viisi ihmistä. Ja tämä oli siis kolmas "The Arctic Snowmobile Disco Tour".
Tällä kerralla ajokavereina Ari Aapro, Sara Nurmi ja Asko Ahola. Kuskit toisen kelkan päällä vaihtuivat muutamaan kertaan.
Ruhtinaalliset kiitokset tämän kiertueen onnistumisesta Formulamaailmalle, jota ilman tästä ei olisi tullut mitään.
Formulamaailma sponssasi ajettavakseni uunituoreen Arctic Cat ZR 600 EFI -moottorikelkan!
Ja tällä kerralla käytiin Jäämeren rannassa asti, kiitos Norjan helpottuneiden kelkkailusäännösten. Nyt riittää, kun tullissa näyttää kelkan paperit ja oman ajokortin. Ja ei kun menoksi!


Harrastukset:
Vetouistelu (Oulun seudun vetouistelijoiden perustajajäsen), kalastus yleensä (himokalastaja), veneily, Lappi (sekä kesällä että talvella), runojen kirjoitus (tavoitteena ehkäpä joskus oman runokirjan julkaisu).

Ikä: ikuinen pikkupoika...;)
Perhesuhteet: naimisissa Kaarinan kanssa ja 7.2.2001 syntyneen Jeren onnellinen isä
Lempiruoka: kiinalaisen keittiön parhaat palat